Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij als eerste de leukste acties ontvangen of weten wat er nieuw is aan het programma van de Boerenlanddag Meerveld? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Boerenlanddag Meerveld 2018. Daarnaast maak jij met onze acties ook nog eens kans op leuke prijzen.

Prettige feestdagen en een nostalgisch 2018!

Namens het bestuur van de Boerenlanddag wensen wij jullie fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en nostalgisch 2018 toe! Het jaar waarop wij jullie weer mogen verwelkomen op de derde editie van de Boerenlanddag Meerveld.

Ons goede voornemen voor 2018? Zon en een lekker temperatuur tijdens de derde editie!

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de Boerenlanddag Meerveld!

 

Winnares van het speciale vleespakket is blij!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Saskia van Middendorp heeft even moeten wachten, maar dat was het zeker waard. Saskia was namelijk de winnares van het vleespakket van het echte Veluwse roggemeel varken. Deze mooie prijs heeft ze afgelopen week in ontvangst genomen.

 

Nu is het wachten op mooi september weer zodat de BBQ nog 1 keer aangestoken kan worden. Eetsmakelijk Saskia!

Een spetterende 2de editie van de Boerenlanddag Meerveld

Zaterdag 12 augustus was het tijd voor de 2de editie van de Boerenlanddag Meerveld. Herberg ‘t Vossegat was voor één dag het centrum van de Veluwe. Op het terrein rondom de Herberg de verschillende onderdelen klaar gezet om de bezoeker mee te nemen naar het Boerenlandleven van vroeger. Gezien de enorme uitbreiding van het evenement werden bezoekers van de voorgaande editie dan ook spontaan verrast.

Helaas pakten donkere wolken zich samen boven Meerveld en trok er regen over het evenement tot wel 12:00 ‘s middags. Gelukkig kregen deze weersomstandigheden de organisatie niet klein en werd alles op alles gezet om het programma vanaf 9:30 te volgen. En dat werd beloond want ondanks de regenval liep het terrein langzaam vol met verschillende bezoekers. Na regen kwam zonneschijn waarna het terrein volledig werd gevuld met toeristen, dagrecreanten, toeschouwers en bewoners uit de buurt!

Beestachtige start

Om 09:30 uur werd het evenement afgetrapt, waarbij ook de grootste vlees veekeuring van de Veluwe van start ging. Met wel 125 deelnemers werden verschillende  koeien, kalveren en stieren gekeurd. Daarnaast was er ook een kinder veekeuring. De Gelderse vleesveekeuring was een belangrijk onderdeel van de Boerenlanddag en trok dan ook groot publiek.

Een groot deel van de Boerenlanddag bestond uit een boerenmarkt met zo’n 50 kramen. Het assortiment op de boerenmarkt was breed, van noten en zuivel tot brocante artikelen. Naast een breed scala aan producten en artikelen konden verregende bezoekers zichzelf ook laten opfrissen bij Riet’s Haarstijl, de mobiele kapper op de Boerenmarkt. Terwijl men langs de boerenmarkt liep, kon er gelijk meegenieten worden van de demonstraties die in het midden van het terrein plaatsvonden.

Demonstraties in het landleven van vroeger

Er werd gemaaid, geploegd en geoogst door oldtimers van de 60 kilometer club de Heideploffers. De demonstraties trokken veel bekijks en zorgden voor een waar spektakel. Bezoekers die niet bekend waren met deze werkzaamheden konden hun vragen kwijt bij één van de leden van de club.

Wanneer men zin had in een hapje of een drankje, kon je terecht op het horecaplein. Hier kon men genieten van de lekkerste, verse pannenkoeken, een broodje hamburger of een koud biertje van de tap en tegelijkertijd zicht hebben op de demonstraties. Het horecaplein was dit jaar dan ook een enorme toevoeging aan de Boerenlanddag. Natuurlijk kon men ook vooraan op het terrein terecht voor zelfgemaakte biologische boerenfriet of een broodjes biologische worst van de vleeswieg.

Tijd voor feest

Om 17:00 uur liep de Boerenlanddag ten eind. Rustig aan werd het grote feest naar voren geplaatst en werd de Boerenlanddag voortgezet tijdens de Hollandse avond bij Herberg ’t Vossegat.

Al met al was het een geslaagde dag met veel gezelligheid. De organisatie wil graag de bezoekers, vrijwilligers, sponsors, deelnemers en marktkraamhouders bedanken voor de opkomst en de medewerking. En natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens de 3 de editie op zaterdag 11 augustus 2018. Tot volgend jaar!


 

Na een geslaagde 1ste editie, een tweede editie in 2017!

Boerenlanddag Meerveld 2017

Een dag terug in de tijd naar het boeren landleven van vroeger!

Een nostalgische dag met demonstraties over het boeren landleven van vroeger, een Boerenmarkt met een divers aanbod aan kramen, verschillende kinderactiviteiten, heerlijk eten en drinken en als afsluiter een gezellige Hollandse feestavond!


Bent u of kent u iemand die graag met zijn of haar producten op de Boerenlanddag Meerveld wil staan? Wij bieden ruime standplaatsen aan met kraam (zelfs inclusief het opzetten en afbreken door de organisatie) of zonder kraam.

Stuur dan een e-mail naar boerenlanddag@gmail.com.

Ook kunt u informatie vinden over de Boerenlanddag op onze Facebookpagina of op onze website www.boerenlanddagmeerveld.nl. Op deze website vindt u ook het inschrijfformulier, zo kunt u zich gemakkelijk inschrijven!

 

Diverse activiteiten voor jong en oud

Op de Boerenlanddag zijn verschillende activiteiten te doen. Zo zijn er een tal van demonstraties als: maaien, dorsen en oogsten, maar ook woodcarving en darten.

Ook is er de mogelijkheid een rondrit te maken over het land op een echte oude oldtimer.

 

De boerenmarkt zal dit jaar uit maar liefst 55 verschillende kramen bestaan, die allerlei originele producten verkopen. Denk aan nostalgische, brocante of handgemaakte artikelen.

Daarnaast zal 1 van de grootste vleesveekeuringen van de Veluwe plaatsvinden tijdens de Boerenlanddag Meerveld.

Verschillende kalfjes, koeien en stieren zullen tijdens deze keuring strijden om de beker.

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er zal namelijk ook een speciale kinder veekeuring plaatsvinden. Daarnaast kunnen zij zich namelijk laten schminken of zich vermaken op het springkussen.

Houden ze van dieren? Op de Boerenlanddag kunnen zij ook verschillende boerderijdieren knuffelen.

 

Liefhebbers kunnen genieten van een divers aanbod aan echte streekproducten. Met heerlijke verse pannenkoeken gemaakt met het meel van de molen ‘de Hoop’ in Garderen, zelfgemaakte boerenfriet of heerlijke, zoete stroopwafels is er voor ieder wat wils.

Feestavond

De Boerenlanddag wordt net als vorig jaar afgesloten met een gezellige Hollandse feestavond op dezelfde locatie als de Boerenlanddag, Herbergt ’t Vossegat.

Op een mooie, nostalgische locatie met livemuziek, beloofd het weer een gezellige avond te worden! Wanneer rond 17:00 uur de activiteiten ten einde lopen, zal de muziek starten bij de herberg.

Nagenieten van een geslaagde dag onder het genot van goede muziek en een lekker drankje.

 

Voor meer informatie, het laatste nieuws en de leukste acties kunt u terecht op onze Facebookpagina: Boerenlanddag Meerveld of neem een kijkje op onze website: www.boerenlanddagmeerveld.nl

De entree is GRATIS voor alle leeftijden. De Boerenlanddag zal starten om 10:00 en eindigen om 23:30.

Locatie

Buurtweg 8

3888 NE, Meerveld